Punkinestoaineet

Koiran ruokintaan ja terveyteen liittyviä juttuja.

Punkinestoaineet

ViestiKirjoittaja jori päivämäärä Ma Huhti 12, 2010 10:22 am

On tullut ulkoiluttamisaika ja punkit aktivoituvat myös.
Meilläpäin punkkeja riittää; toissavuonna kampasin täikammalla koirasta heti ajattamissesongin alettua parin tunnin saarikäynnin jälkeen n. 60 punkkia.

Olen tullut kokeiluissa siihen tulokseen, että Bayvantic on paras. Punkit eivät tartu lainkaan jopa viiteen viikkoon. En löytänyt yhtään punkkia täikammalla ajattamisten jälkeen.
Frontline tehoaa 4 viikkoa, mutta punkit käyvät kokeilemassa nahassa, mutta nousevat sitten takaisin turkin pintaan ja putoilevat pois. Käytin silloin 60 kpl pois kammatessani juuri tätä. Nyt on tuotteeseen tehty uudistus ja lisätty toinen vaikutusaine Bayvanticin tapaan ilmeisesti.
Exspot-kokemukset ovat vanhempaa perua, oli samantapainen "vanhan" Fronlinen kanssa.
Myös punkkipantoja on tullut aiemmin kokeiltua, ne olivat tuolloin mielestäni täysin vaikutuksettomia ja siis arvottomia.
jori
 

Re: Punkinestoaineet

ViestiKirjoittaja Annie päivämäärä Ma Huhti 12, 2010 11:24 am

Omat kokemukset punkkipannasta ovat olleet hyviä. En tosin ole sortunut yrtti, enkä muihin pehmopantoihin, vaan käytössä on ollut Scalibor merkkinen lääkepanta (sis. deltametriiniä). Valmistajan lupaama 5-6 kk:n tehoaikakin on pätenyt.
Pannat laitan aina heti kelien lämmettyä, eli toukokuun alkupuolella. Yhtään punkkia en ole koiristamme sen koommin tavannut. Aikaisemmin ei sellaista kusireissua ollut, etteikö jokunen otus olisi kyytiin tarttunut. Metsäreissun jälkeen ei viitsinyt edes laskea, kun niitä oli niin paljon.
Annie
 

Re: Punkinestoaineet

ViestiKirjoittaja Antsarisa päivämäärä Ti Huhti 13, 2010 10:26 am

Olette ilmeisesti käyttäneet näitä aineita myös ajattamisaikana. Onko niillä vaikutusta hajuaistiin? Kysyn, kun ei ole itsellä vielä kokemusta näistä punkkisysteemeistä.
Antsarisa
 

Re: Punkinestoaineet

ViestiKirjoittaja Ajurit päivämäärä Ke Elo 03, 2011 8:15 pm

Antsarisa kirjoitti:Olette ilmeisesti käyttäneet näitä aineita myös ajattamisaikana. Onko niillä vaikutusta hajuaistiin? Kysyn, kun ei ole itsellä vielä kokemusta näistä punkkisysteemeistä.


Onko kellään havaintoja vaikuttaako nämä punkinestoaineet ja - pannat hajuaistiin. Punkkeja on kuitenkin meillä päin niin paljon, että jotakin punkinestoaineita on käytettävä.
Ajurit
 

Re: Punkinestoaineet

ViestiKirjoittaja miinustaja... päivämäärä To Elo 04, 2011 6:11 pm

kohtahan se alkaa se nenäpunkkien esiintymis aika 8) 8) ...
miinustaja...
 

Re: Punkinestoaineet

ViestiKirjoittaja Ryövärin tytär päivämäärä To Elo 04, 2011 6:53 pm

Ei muutako nenäpunkkireseptit tilluuseen.. ;)

Bayvantic-merkkistä valeluliosta olen itte käyttäny Ronjalle, aika hyvin on saanu olla sääskiltäki rauhassa vaikka tarhan ympärillä on niin pirusti pahimpaan aikaan öttistä että juoksun kanssa piti viijä ruokaki ettei tuu imettyä kuivaksi :) Punkkeja en ole havaittu koirassa ollenkaan, hirveenä heinikossa ei ole tullu kyllä liikuttuakaan..

Tuohon hajukykyyn voi todeta sen että pari viikkoa sitte olin iltasella Ronjaa pyöräilyttämässä ja huomasin jäniksen olevan syömässä parinsadan metrin päässä pellolla, n. 50m etäsyydellä tiestä, pysähyin ja yskiskelin sen verran että jussu sai luikittua mettään, ei taho tulla pyöräilystä mitään jos havaitsee jäniksen kun ollaan lenkillä.. Jänis luikki mettään ja jatkettiin matkaa, kun päästiin syönnöspaikan kohalle niin eiköhän Ronja alakanu vetään vainua ja pirunmoinen veto päälle mettän reunaa kohti ja vinkuminen kehiin ja ei ois millään tahtonu jatkaa matkaa eli kyllä se siitä jussukasta ainaki hajut sai..

Ampullin vaikutusaika kuukaus, ois tarkotus vielä yks ampulli tälle kesää niskaan sivellä..
Ryövärin tytär
 

Re: Punkinestoaineet

ViestiKirjoittaja Jussi Kaltiainen päivämäärä Su Syys 23, 2018 6:50 pm

Onko kenelläkään kokemusta Simparica merkkisestä punkkilääkkeestä nenäpunkkien hoidossa?
Tässä vaikuttavana aineena on sarolaneeri.
Jussi Kaltiainen
 
Viestit: 13
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 12:33 pm
Paikkakunta: Kontiolahti


Paluu KOIRAN RUOKINTA & TERVEYS

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 1 vierailijaa

cron