Kurkkutulehdus/nielurisojen leikkaus

Koiran ruokintaan ja terveyteen liittyviä juttuja.

Kurkkutulehdus/nielurisojen leikkaus

ViestiKirjoittaja Leka päivämäärä Ma Elo 11, 2008 8:26 pm

Onko kellään omakohtaista kokemusta asiasta tai siis koirakohtaista? Kauanko paraneminen vie ennenkuin pääse metsään ja onko ollut vaikutusta ääneen?
Leka
 

ViestiKirjoittaja ramaani päivämäärä Ma Elo 11, 2008 8:35 pm

parilta käyttövaliolta olen leikkuuttanut,muistaakseni 3.viikon kuluttua vein metsään,ainakaan näillä ei muuttunut,sit yhdellä käyttövaliolla oli huippuääni(barooni),usein kurkku ja korvat tulehtunut,en leikkuuttanut,ni 5.vuotiaana äänestä lähti kaikki"sävelet"siihen asti täysin moniääninen...jotkut viisaathan sanoo et noi lukuisat antibiootti kuurit voi viedä äänen..
ramaani
 

ViestiKirjoittaja metsästäjä päivämäärä Ma Elo 11, 2008 10:03 pm

Omalla koiralla on ollut kolmesti kurkku tulehtunut. Viime talvena oli tammikuun lopulla ja sitten kerran kerkesin käyttää metässä, niin tuli uudestaan. Sanoisin, että kaksi viikkoa on riittävä aika laskien siitä, kun eläinlääkäri kirjoitti antibioottikuurin. Jos malttaa pitää kauemman, niin sekin hyvä. En huomannut äänen kanssa muutosta, kun koiralla oli viime talvi ensimmäinen, niin puuttuu vertailupohja. Mutta kyllä eläinlääkäri mulle sano, että jos jatkuu vielä nämä tulehdukset, niin sitten kannattaa leikkuuttaa ne nielurisat( tonsillat) pois.
metsästäjä
 

Re: Kurkkutulehdus/nielurisojen leikkaus

ViestiKirjoittaja miinustaja... päivämäärä Su Joulu 28, 2008 9:29 pm

miten työ ootta huomannu että on kurkkutulehdus.jotenkin on vähän sellainen tunne että koiralla kaikki ei ihan ok.Ei viitsi juosta lääkärillä ihan turhan takia.Ääni kuulostaa käheältä,tarhassa.
miinustaja...
 

Re: Kurkkutulehdus/nielurisojen leikkaus

ViestiKirjoittaja ramaani päivämäärä Su Joulu 28, 2008 9:48 pm

no kun katot koiran suuhun ni näet nielunrisat :mrgreen: avaat suun isolle ja vedät kielen niin pitkälle kun vain tulee,jos nielunrisat on kunnossa niitä ei juurikaan huomaa,mut jos ne on tulehtunu,ne ovat pois "pussistaan"ja punertavat kovasti,eli jos et huomaa kurkussa mitään outoa,luultavasti vika muualla,tulehtuneet on tosi helppo huomata.
ramaani
 

Re: Kurkkutulehdus/nielurisojen leikkaus

ViestiKirjoittaja miinustaja... päivämäärä Su Joulu 28, 2008 9:54 pm

mitä oireita olette huomannu,vai vetelettekö aina koiraa kielestä ja kurkitte kurkkua.Pittää huomenissa käydä vetämässä kieli poskelle ja työntää piä kurkkuuun. 8) :lol:
miinustaja...
 

Re: Kurkkutulehdus/nielurisojen leikkaus

ViestiKirjoittaja ramaani päivämäärä Su Joulu 28, 2008 10:01 pm

joskus kun oikein ollut pahasti tulehtunut koira on alkanu vähän niinku yskiä,yleensä koira vain lakkaa toimimasta.ota pala talouspaperia käteen kun tutkit koiraa,sillä saa hyvän otteen kielestä.
ramaani
 

Re: Kurkkutulehdus/nielurisojen leikkaus

ViestiKirjoittaja Kasperi päivämäärä Ma Joulu 29, 2008 7:31 am

ramaani kirjoitti:joskus kun oikein ollut pahasti tulehtunut koira on alkanu vähän niinku yskiä,yleensä koira vain lakkaa toimimasta.ota pala talouspaperia käteen kun tutkit koiraa,sillä saa hyvän otteen kielestä.

Tuo on hyvä systeemi. Kyllä kurkku pitää pystyä tarkastamaan.
Kasperi
 

Re: Kurkkutulehdus/nielurisojen leikkaus

ViestiKirjoittaja miinustaja... päivämäärä Ma Joulu 29, 2008 9:13 pm

kuulin eräältä tuttavaltani että sitkeille hirvikoirille pitkän haukun jälkeen antavat kyytabletin kortisoni rauhoittaa kurkkua.
miinustaja...
 

Re: Kurkkutulehdus/nielurisojen leikkaus

ViestiKirjoittaja ramaani päivämäärä Ma Joulu 29, 2008 9:23 pm

onhan noita oikein kortisoni taplettejakin olemassa..
ramaani
 

Re: Kurkkutulehdus/nielurisojen leikkaus

ViestiKirjoittaja metsästäjä päivämäärä Ti Joulu 30, 2008 9:22 pm

Mulla koiralta katoaa ruokahalu, tai ei pysty syömään. Käy kääntymässä ruokakupilla, nuolasee huulia ja lähtee pois. Muuten koira on normaali, mutta pitemmän päälle väsynyt, hengästyy ja metsässä ei toimi. Yks juttu, mistä saattaa huomata on, että syke on erittäin epätasainen. Yleensä sinne koiran kurkkuun ei pääse ilman rauhotuspiikkiä katsomaan.
metsästäjä
 

Re: Kurkkutulehdus/nielurisojen leikkaus

ViestiKirjoittaja ramaani päivämäärä Ti Joulu 30, 2008 9:40 pm

höpö höpö,huippu eläinlääkäritkään tuon takia rauhota koiraa,kuukaus sit minun koiralta poistettiin hammaskiveä ilman rauhotusta ja samalla katottiin kurkku.
ramaani
 

Re: Kurkkutulehdus/nielurisojen leikkaus

ViestiKirjoittaja Ajuri2 päivämäärä Ke Joulu 31, 2008 9:36 am

Kyllä kaikilta ajureita on saanut nielun katsottua ilman rauhoitusta, mutta joiltakin muilta roduilta ei eläinlääkäri edes rupea katsomaan ilman rauhoitusta, saati anaalejakaan tyhjentämään :roll: jos sen saa itse katsottua, niin miksei sitten tohtorikin.
Ajuri2
 

Re: Kurkkutulehdus/nielurisojen leikkaus

ViestiKirjoittaja metsästäjä päivämäärä Ke Joulu 31, 2008 1:07 pm

No mullakin ekalla kerralla oli niin selvä tapaus, että ei tarvinut rauhottaa. Muilla kerroilla on sitten rauhoitettu. Nyt viimeksi, kun oli vaikka rauhotettiin, niin silti oli hankala nähdä tulehdusta siellä. Lekuri sano, ettei täällä mitään ole, mutta sanoin, että katos uudestaan. Sitten myönsi, että on siellä tulehdusta. tonsillat ym. kurkku ei ollut kovin punainen vielä, mutta sen verran kipeä, ettei koira pystynyt syödä. Vasta, kun käänsi ne tonsillat sieltä pusseista pois, pystyi huomata tulehduksen sieltä. Ja tätä ei ilman rauhotusta nää yhdeltäkään koiralta!!! Näin saattaa käydä, kun käyttää koiraa lehmälääkäreillä. Jos en ois käskenny katsoa uudestaa, niin taas olis hypätty kaiken maailman kokeissa, että mikä vaiva koiralla on.
metsästäjä
 

Re: Kurkkutulehdus/nielurisojen leikkaus

ViestiKirjoittaja ramaani päivämäärä Ke Joulu 31, 2008 3:55 pm

pari diapamia kun antaa ni helposti onnistuu tutkia kurkku syvemmältäkin...
ramaani
 

Seuraava

Paluu KOIRAN RUOKINTA & TERVEYS

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 1 vierailijaa